McDonald Elementary School

Press Release #21 – Firm studying district facilities offering survey for community feedback

بيان صحفي رقم ٢١ / تشرين الثاني. ١٦ ، ٢٠٢٢


Press Release #21 – Firm studying district facilities offering survey for community feedback

Press Release #21/Nov. 16, 2022

The company working with the district to develop a 30-year facilities recommendation for Dearborn Public Schools is asking community members to offer their input via an online form.

The district hired Fielding International in September to look at the district’s 37 buildings and develop a long-term recommendation that goes beyond just identifying the physical needs of the schools. The final recommendation will provide the district with an overview of how physical school space can best support future instructional needs and practices and teaching environments.  The goal is to present a final report to the Board of Education in March 2023.

As part of the study, Fielding International has created a survey assking community members their thoughts on “the future of teaching and learning in Dearborn.”

 “As problem solvers and designers, we at Fielding International like to have contextual information to help gain a deeper understanding of Dearborn, its people, and the hopes those people have for its future. We welcome as many people from the Dearborn community to take this survey, as it will help shape our long-range study of future facility uses and needs,” the survey says.

There is both an English survey and an Arabic version of the form.  The survey will be open until Dec. 2.

The form asks about the respondents visions and priorities for education in the district and provides some multiple choice and some open-ended questions.

This winter, Fielding International plans to hold town hall style meetings to learn more from the public about their concerns and visions for Dearborn Public Schools. Earlier in November, the company held a series of focus group meetings with district staff, students, city officials and parent group representatives. More than 400 people attended those gatherings.  Employees from the firm have also started visiting each building in the district to learn more about every facility.

In March 2022, a citizen’s committee recommended the district pursue a bond referendum on the November 2022 ballot to fund needed infrastructure work in the district.  The Board of Education decided to expand upon that plan and asked for a 30-year facilities study to provide a better long-term picture of what building and educational needs are going to be in the coming decades.

Those interested in staying abreast of issues related to facilities planning and needs in the district are encouraged to visit or subscribe to the district’s Facilities Planning website at https://dearbornschools.org/facilities-planning/

استبيان/اسطلاع بالانكليزي:

Facilities planning survey in English    

استبيان/اسطلاع بالعربي:      

Facilities planning survey in Arabic

بيان صحفي رقم ٢١ / تشرين الثاني. ١٦ ، ٢٠٢٢

تطلب الشركة التي تعمل مع المنطقة لتطوير توصية مرافق لمدة عبر ٣٠ عامًا لمدارس ديربورن العامة من أعضاء المجتمع تقديم مساهماتهم عبر نموذج عبر الإنترنت.

استأجرت المنطقة Fielding International في سبتمبر للنظر في ٣٧ مبنى بالمنطقة ووضع توصية طويلة الأجل تتجاوز مجرد تحديد الاحتياجات المادية للمدارس. ستزود التوصية النهائية المنطقة بلمحة عامة عن الكيفية التي يمكن بها لمساحة المدرسة المادية أن تدعم بشكل أفضل الاحتياجات التعليمية والممارسات المستقبلية وبيئات التدريس. الهدف هو تقديم تقرير نهائي إلى مجلس التعليم في مارس ٢٠٢٣.

كجزء من الدراسة ، أنشأت Fielding International استبيانًا يطمئن أعضاء المجتمع على أفكارهم حول “مستقبل التدريس والتعلم في ديربورن”.

 “بصفتنا مصممين وحل المشكلات ، نود في Fielding International الحصول على معلومات سياقية للمساعدة في اكتساب فهم أعمق لديربورن وشعبها وآمال هؤلاء الأشخاص في مستقبلها. نرحب بأكبر عدد من الأشخاص من مجتمع ديربورن لإجراء هذا الاستطلاع ، حيث سيساعد ذلك في تشكيل دراستنا طويلة المدى لاستخدامات واحتياجات المرافق المستقبلية ، “كما جاء في الاستطلاع.

يوجد استبيان باللغة الإنجليزية ونسخة عربية من النموذج. سيتم فتح الاستطلاع حتى ٢ ديسمبر.

يسأل النموذج عن رؤى المستجيبين وأولويات التعليم في المنطقة ويقدم بعض الخيارات المتعددة وبعض الأسئلة المفتوحة.

في هذا الشتاء ، تخطط Fielding International لعقد اجتماعات على غرار قاعة المدينة لمعرفة المزيد من الجمهور حول مخاوفهم ورؤاهم لمدارس ديربورن العامة. في وقت سابق من شهر نوفمبر ، عقدت الشركة سلسلة من الاجتماعات الجماعية المركزة مع موظفي المنطقة والطلاب ومسؤولي المدينة وممثلي مجموعة الآباء. وحضر تلك التجمعات أكثر من 400 شخص. بدأ موظفو الشركة أيضًا في زيارة كل مبنى في المنطقة لمعرفة المزيد عن كل منشأة.

في مارس ٢٠٢٢ ، أوصت لجنة المواطنين المقاطعة بإجراء استفتاء على السندات في اقتراع نوفمبر ٢٠٢٢ لتمويل أعمال البنية التحتية اللازمة في المنطقة. قرر مجلس التعليم التوسع في هذه الخطة وطلب دراسة المرافق لمدة ٣٠ عامًا لتقديم صورة أفضل على المدى الطويل لما سيكون عليه البناء والاحتياجات التعليمية في العقود القادمة.